Het pad naar Actieve Meditatie

Leer mediteren met je ogen open,

tijdens je dagelijkse bezigheden.

‘Het pad naar Actieve Meditatie' biedt de zoeker een methode waarmee je zowel in de rust van je eigen stille plek alsook in de dynamische activiteit van je dagelijks leven in een natuurlijke meditatieve staat kunt zijn. Het resultaat: focus, aandacht en reflectie, zelfkennis en zelfbewustzijn, innerlijke rust en kracht.

Je leert simpele, maar uiterst effectieve technieken om op te gaan in de stilte of om in de activiteit van het dagelijks leven toe te passen. Om uiteindelijk uit te komen bij een eenvoudige maar krachtige concentratie die iedereen onder alle omstandigheden kan toepassen. Zowel tijdens je passieve meditatie, stil op je kamer, alsook tijdens "actieve meditatie" in je dagelijks leven. Deze techniek is afkomstig uit de Integrale Yoga van Sri Aurobindo, en past zo ontzettend goed bij onze tijd.

Deze meditaties leiden je naar de essentie. Je leert ontspannen, je leert over de adem en de toepassing, je leert een eenvoudig principe dat aan de basis van meditatie ligt, en je leert enkele elementaire technieken om de meditatieve staat in de dagelijkse activiteit vast te houden of te hervinden. Ervaring met meditatie is niet nodig.

Meld je nu aan voor meditatie

Meld je nu aan voor de meditatie door hiernaast op de knop 'Aanmelden' te klikken en het formulier in te vullen of bel 06 - 2414 5299.

We doen afwisselend stilte- of geleidemeditaties. Je mediteert zittend op een meditatiekussen of liggend op een yogamat.

De meditaties duren 1 uur; elke dinsdagavond van 19:45 - 20:45. We verzoeken je ruim op tijd aanwezig te zijn. Zo is er voldoende gelegenheid om in de stilte van de meditatieruimte te acclimatiseren en even de wereld achter je te laten.

De meditatie kost € 15 per keer, € 55 per maand of € 125 voor een 10-lessenkaart.

Deze meditatieles wordt gegeven op de volgende locatie:
Hilleniussingel 19 -21a, 3054EX Hillegersberg.Informatie:

De meditatie is in de meditatieruimte van Mooizo, Hilleniussingel 19-21a in Hillegersberg.

De meditatie duurt 1 uur en is wekelijks op dinsdagavond om 19:45 uur.


Thema's:

Ontspanning en meditatie
Bewustwording van het Hart
Het Geheim van de Adem
Ademend naar Jezelf
Jij doet niets
Steeds holler en leger
Jij bent getuige
De weg tot de stilte
Hersenen ontspannen
Afstemmen op de Kracht van boven