Het pad naar Actieve Meditatie

Leer mediteren met je ogen open,

tijdens je dagelijkse bezigheden.

De meditatiecursus 'Het pad naar Actieve Meditatie' biedt de zoeker een methode waarmee je zowel in de rust van je eigen stille plek alsook in de dynamische activiteit van je dagelijks leven in een natuurlijke meditatieve staat kunt zijn. Het resultaat: focus, aandacht en reflectie, zelfkennis en zelfbewustzijn, innerlijke rust en kracht.

In deze meditatiecursus leer je simpele, maar uiterst effectieve technieken om op te gaan in de stilte of om in de activiteit van het dagelijks leven toe te passen.. Om uiteindelijk uit te komen bij een eenvoudige maar krachtige concentratie die iedereen onder alle omstandigheden kan toepassen. Zowel tijdens je passieve meditatie, stil op je kamer, alsook tijdens "actieve meditatie" in je dagelijks leven. Deze techniek is afkomstig uit de Integrale Yoga van Sri Aurobindo, en is speciaal ontwikkeld voor deze tijd.

Tien tweewekelijkse meditatielessen leiden je naar de essentie. Je leert ontspannen, je leert over de adem en de toepassing, je leert een eenvoudig principe dat aan de basis van meditatie ligt, en je leert enkele elementaire technieken om de meditatieve staat in de dagelijkse activiteit vast te houden of te hervinden. Ervaring met meditatie is niet nodig.

Je zit tijdens de les gewoon op een stoel. Ben je gewend op een meditatiekussen te zitten, neem dan je eigen kussen mee of je kunt er via ons een aanschaffen.

De lessen duren 1 uur; tijd wordt nog bekend gemaakt. We verzoeken je een kwartier voor de les aan te komen. Zo is er voldoende gelegenheid om in de stilte van de meditatieruimte te acclimatiseren en even de wereld achter je te laten.

Het cursusgeld bedraagt € 225, vooraf te voldoen per bank of contant.

Deze meditatiecursus wordt gegeven op de volgende locaties:
- Fonteinkerk, Terbregselaan 3, 3055TE Hillegersberg.

Lesdata:

De cursus in de Fonteinkerk i Hillegersberg start in het voorjaar van 2019. De les is om de 2 weken op donderdagavond om 21:30 uur.


Lesthema's:
1 Ontspanning en meditatie
2 Bewustwording van het Hart
3 Het geheim van de adem
4 Ademend naar Jezelf
5 Jij doet niets
6 Steeds holler en leger
7 Jij bent getuige
8 De weg tot de stilte
9 Hersenen ontspannen
10, Afstemmen op de Kracht van boven


Meld je nu aan voor jouw Meditatiecursus

Meld je nu aan voor jouw meditatiecursus door hiernaast op de knop 'Aanmelden' te klikken en het formulier in te vullen of bel 06 - 2414 5299 .