Yoga - nieuws

Scholen prefereren meditatie boven nablijven

Sommige scholen proberen meditatie uit voordat ze kinderen laten nablijven om het gewenste resultaat te bereiken en om te voorkomen dat de kwestie zich herhaalt. Lees het artikel op website Nieuwetijdskind.

Lees meer...

Meditatiecursus start voorjaar 2019

Het pad naar Actieve Meditatie

Tien tweewekelijkse meditatielessen leiden je naar de essentie. Je leert ontspannen, je leert over de adem en dat toe te passen, je leert een eenvoudig principe dat aan de basis van meditatie ligt, en je leert enkele elementaire technieken om de meditatieve staat in de dagelijkse activiteit vast te houden of te hervinden. Ervaring met meditatie is niet nodig. De cursus start voorjaar 2019.

Lees meer...

Geestelijke gezondheidszorg op keerpunt

Maatschappelijke kosten – zorgkosten en ziekteverzuim – van in de kinderjaren getraumatiseerde volwassenen, zijn in Nederland op jaarbasis € 10,9 miljard. Na een traumatische gebeurtenis kan het lichaam in een vecht- of vluchtstand blijven staan. Volgens traumadeskundige Bessel van der Kolk is een lichaamsgerichte aanpak effectiever dan praten, wat de psychologie gewend is.

Lees hier het interview met Bessel van der Kolk in Vrij Nederland.

Lees meer...

Wie is de Nederlandse yogi?

De meeste Nederlanders die yoga beoefenen zijn vrouw, twee op de tien zijn man. In 2016 deden 1,6 miljoen Nederlanders een of meer keren aan yoga.

Lees meer...

Steeds meer mannen 'doen aan yoga'

De Vereniging Yogadocenten Nederland becijferde in 2016 dat het aantal yogabeoefenaars sinds 2015 met 16 procent is gestegen en dat twee op de tien van hen man zijn.

Lees meer...

Les Tooroplaan verhuist naar Fonteinkerk

De les Integrale Yoga van dinsdagavond in de gymzaal aan de Tooroplaan verhuist vanaf week 45 naar een nieuwe locatie en tijd: op donderdagavond (20:00 - 21:00) in de Fonteinkerk, Hillegersberg.

Lees meer...

Buurtmakers Festival

Integrale Yoga bij Buurtmakersfestival op zaterdag 29 september 2018 bij De Buurvrouw in Hillegersberg-Schiebroek.

Lees meer...

Integrale Yoga bij Fysical Hillegersberg

Vanaf 31 augustus: Integrale Hatha Yoga Fysical Hillegersberg

Lees meer...

Yoga verbetert geestelijke gezondheid van kinderen

Yoga en mindfulness-activiteiten op school kunnen bijdragen aan het verbeteren van de geestelijke gezondheid van kinderen...

Lees meer...

Interviews met vijf gerijpte Yogadocenten

Yoga is een filosofie en een manier van leven, benadrukken Jan van Opzeeland (81), Trix Dekkers (68), Barbara van Royen (84), Anil Sethi (72) en Anand Nigam Overington (70) in dit interview.

Lees meer...